nieuws

ING schaadt pensioenbelangen werknemers

Instroom

ING schaadt pensioenbelangen werknemers

Bankverzekeraar ING wordt in een geheim rapport door toezichthouder DNB op de vingers getikt. Het ondernemingspensioenfonds doet aan gedwongen winkelnering. Goed voor de werkgever, maar niet in het belang van de werknemers.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft ‘ernstige twijfels' bij de manier waarop ING de pensioengelden van het eigen personeel beheert. Dit blijkt uit een rapport van de toezichthouder waarop het Financieele Dagblad de hand heeft weten te leggen. Volgens DNB is het risicobeheer van de met 12 miljard euro gevulde pensioenpot op tal van punten ‘onvoldoende' en ‘onduidelijk'. De ING doet aan gedwongen winkelnering door het fonds te verplichten het geld te beleggen in ING-huisbeleggingsfondsen. Dat is wellicht gunstig voor de werkgever, maar het eenzijdige beleggingsbeleid kan de belangen van de werknemers schaden, zo stelt DNB.

Reageer op dit artikel