nieuws

Kwart jongere werknemers blijkt ´recessiegroeier´

Instroom

Kwart jongere werknemers blijkt ´recessiegroeier´

De crisis maakt werknemers sterker. Een kwart van de werknemers heeft zich tijdens de crisis sneller ontwikkeld, vooral omdat zij extra werkzaamheden op zich hebben genomen.

Dat is de conclusie uit de Randstad Werkmonitor, dat Blauw Research heeft uitgevoerd. Vooral jonge werknemers (onder de dertig jaar) blijken gedurende de recessie meer taken en verantwoordelijkheden te hebben gekregen waardoor zij hun expertise hebben kunnen uitbouwen. Doordat de crisis extra inspanningen in het werk nodig maakte, konden zij groeien in hun werk. Het fenomeen ‘recessiegroeiers' heeft zich vooral in het bedrijfsleven voorgedaan, en minder bij overheden en non-profit instellingen, waar de crisis minder invloed heeft gehad. Ook hebben iets meer jonge mannen zich kunnen ontwikkelen (62%) dan jonge werkende vrouwen (55%). Blauw Research heeft in totaal 810 mensen in loondienst ondervraagd.

De groei die werkenden de afgelopen periode hebben doorgemaakt zou zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk gebied zijn. Twaalf procent van de respondenten zegt andere taken erbij te hebben gekregen die niet in het verlengde van het eigen werk liggen. Twintig procent van de recessiegroeiers heeft tijdens de crisis promotie gemaakt. De anderen behielden hun functie maar kregen er taken bij.

Reageer op dit artikel