nieuws

Landelijke banenmarkt trekt meer bezoekers

Instroom

Landelijke banenmarkt trekt meer bezoekers

De landelijke banenmarkt die donderdag op honderd plaatsen in het land werd gehouden, heeft 116.500 bezoekers getrokken. Dat is aanzienlijk meer dan de 100.000 mensen die vorig jaar op de markt afkwamen. Dat heeft UWV Werkbedrijf, dat de dag samen met gemeenten organiseerde, laten weten.

Volgens een woordvoerder van UWV heeft de banenmarkt meer bezoekers getrokken omdat er momenteel meer mensen op zoek zijn naar een baan. Daarnaast was de banenmarkt toegankelijk van 14.00 tot 20.00 uur. ,,Daardoor zijn er mogelijk ook meer werkenden komen kijken'', aldus de woordvoerder. De banenmarkt in Scheemda in Oost-Groningen trok de meeste mensen. In totaal kwamen daar 8000 bezoekers op de markt af.

Vooral uitzendbureaus waren dit jaar massaal aanwezig op de banenmarkt. Verder waren er veel werkgegevers uit de zorg- en technische sector. Bezoekers konden deelnemen aan workshops en informatiebijeenkomsten. De workshop over het gebruik van sociale media was erg in trek bij mensen boven de 45 jaar. ,,Zij vinden het interessant hoe zij bij het zoeken naar werk gebruik kunnen maken van sociale media'', zei de woordvoerder.

Reageer op dit artikel