nieuws

Manpower profiteert van onzekere tijden

Instroom

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft in het derde kwartaal opnieuw sterk gepresteerd. Door de onzekere economische omstandigheden bleef de vraag naar tijdelijk personeel hoog en boekte het op twee na grootste uitzendbedrijf ter wereld bijna 20 procent meer omzet dan een jaar eerder.

Manpower profiteert van onzekere tijden

Manpower meldde woensdag een omzet van 4,97 miljard dollar, bijna 200 miljoen dollar meer dan analisten hadden voorspeld. De winst kwam uit op 51,3 miljoen dollar, oftewel 62 cent per aandeel. Hier rekenden marktkenners slechts op 47 cent. Vorig jaar boekte Manpower, mede door afschrijvingen, nog een verlies van 52,8 miljoen dollar.

Vooral in de Verenigde Staten, Duitsland en Groot-Brittannië deed Manpower goede zaken, aldus topman Jeff Joeres. ,,De trends voor onze sector blijven goed'', voegde hij eraan toe. Manpower denkt in het vierde kwartaal 54 tot 62 cent winst per aandeel te kunnen maken. Analisten rekenden voor de laatste drie maanden van het jaar op een winst van 52 cent per aandeel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels