nieuws

‘Nederlands pensioenstelsel beste ter wereld’

Instroom

‘Nederlands pensioenstelsel beste ter wereld’

Voor het tweede opeenvolgende jaar komt het Nederlandse pensioenstelsel, AOW én aanvullend pensioen, als beste uit de bus. Dat blijkt uit de Melbourne Mercer Global Pension Index van Mercer in samenwerking met het Melbourne Centre for Financial Studies.

De indexwaarde van Nederland steeg van 76,1 in 2009 tot 78,3 in 2010 onder andere door de in het regeerakkoord opgenomen verhoging van de AOW-leeftijd. Zwitserland staat op de tweede plaats en Zweden op de derde. Volgens het rapport kan het Nederlandse systeem op een aantal punten worden verbeterd. Zo zouden werknemers gestimuleerd moeten worden om zelfstandig te sparen voor hun pensioenopbouw en de arbeidsparticipatie van oudere werknemers moet omhoog. Ook moet het stelsel beter beschermd worden tegen misbruik en fraude.

Reageer op dit artikel