nieuws

Ook in 2011 kleine banen-voordeel

Instroom

Ook in 2011 kleine banen-voordeel

Werkgevers kunnen ook volgend jaar gebruik maken van de kleine banen-regeling. Voor werknemers onder de 23 jaar die ongeveer de helft van het minimumloon verdienen, hoeft het bedrijf geen premies af te dragen.

Ook deze banen hoeft ook geen inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet te worden betaald. Dit heeft het demissionaire kabinet afgelopen vrijdag besloten. met een inkomen. Volgens Piet-Hein Donner (Sociale Zaken) heeft de kleine banen-regeling een positief effect op de werkgelegenheid. Lagere loonkosten moet bedrijven ertoe bewegen meer jongeren in dienst te nemen.

Waarschijnlijk zal het nieuwe kabinet begin volgend jaar een besluit nemen over het al dan niet voortzetten van de regeling.

Reageer op dit artikel