nieuws

PvdA: bij ontslag aan andere baan helpen

Instroom

PvdA: bij ontslag aan andere baan helpen

Werkgevers moeten verplicht worden meer inspanningen te leveren om personeel dat ze willen ontslaan aan een andere baan te helpen. Zo hebben werknemers die ontslagen worden minder snel een WW-uitkering nodig. Dat zal de PvdA voorstellen tijdens het debat over de regeringsverklaring, zei PvdA-fractievoorzitter Job Cohen dinsdag.

,,Voor wat hoort wat", zei Cohen op de aankondiging van premier Mark Rutte dat hij samenwerking zal zoeken met de oppositie. Cohen vindt dat het regeerakkoord sterk de geest van gedoogpartij PVV ademt, maar zal kijken met welke concrete voorstellen het kabinet-Rutte komt.

De regeringsverklaring noemde Cohen ,,een beetje een kopie van het regeerakoord". Hij onderschrijft de opmerking van Rutte dat het geluk van de Nederlanders niet uit Den Haag komt, maar vreest dat het beleid van het nieuwe kabinet veel mensen ongelukkig zal maken. De PvdA-leider vindt dat de lasten van de bezuinigingen oneerlijk verdeeld worden en vooral gedragen zullen worden door de lagere en de middeninkomens.

Reageer op dit artikel