nieuws

Randstad neemt Japanse concurrent over

Instroom

Randstad neemt Japanse concurrent over

Uitzendconcern Randstad heeft het overnamebod op het Japanse FujiStaff gestand gedaan. In totaal werd 95,1 procent van alle uitstaande aandelen aangeboden. Dat maakte het Nederlandse concern donderdag bekend.

,,We zien het resultaat van deze bieding als een motie van vertrouwen voor onze ambities in Japan'', aldus bestuursvoorzitter Ben Noteboom van Randstad in een persbericht.

Randstad betaalt 27.500 yen (ongeveer 240 euro) per aandeel FujiStaff. Het concern zal een procedure starten om de resterende aandelen in handen te krijgen. Randstad hoopt in het eerste kwartaal van volgend jaar FujiStaff volledig in handen te hebben en de beursnotering van het Japanse bedrijf te hebben beëindigd.

FujiStaff haalde in het afgelopen gebroken boekjaar, dat op 31 maart afliep, een omzet van ongeveer 60 miljard yen ofwel 524 miljoen euro. Het bedrijf telt circa duizend medewerkers, verspreid over 88 kantoren. Randstad genereerde in 2009 een omzet van 13 miljoen euro in het Aziatische land.

Reageer op dit artikel