nieuws

‘Regering mist kans door negeren ontslagrecht’

Instroom

‘Regering mist kans door negeren ontslagrecht’

Het ontbreken van een échte sociale agenda in het regeerakkoord vindt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes een gemiste kans, maar daar staat volgens hem genoeg tegenover. Wientjes zegt dat in een interview in Forum, het opinieblad van VNO-NCW dat vrijdag uitkomt.

Als positieve punten noemt de werkgeversvoorzitter een versterkt ministerie van Economische Zaken, een nieuwe kans voor kernenergie, een duurzaamheidsbeleid zonder 'Nederlandse kop', en extra investeringen in infrastructuur.

Wientjes vindt het jammer dat het kabinet niets aan het ontslagrecht en de duur van de WW doet. CDA en VVD willen volgens hem wel, maar 'gedoogpartner' PVV wil er niet aan. "Dat betreur ik zeer." Maar hij benadrukt dat ook de PVV zich heeft verbonden aan het regeerakkoord, "inclusief de bezuinigingen en het EU-vriendelijke programma. Het is uit te leggen, ook aan het buitenland."

De bezuinigingen op het ambtenarenapparaat zijn volgens hem alleen te realiseren als er taken worden afgestoten en een gedeeltelijke personeelstop wordt opgelegd. "En dat moet je niet aan de ministeries zelf overlaten, want niemand snijdt graag in eigen vlees."

Reageer op dit artikel