nieuws

Topsalaris slecht voor jonge ict’er

Instroom

Topsalaris slecht voor jonge ict’er

Jonge ict’er die zo snel mogelijk veel willen verdienen, doen zichzelf tekort. ‘Het krijgen van een steeds hogere beloning is niet altijd goed voor de carrièreontwikkeling van de werknemer.’

Dat stelt Mathijs Kreugel, als loopbaanexpert verbonden aan het ict-vakblad Computable en directeur van softwareleverancier VLC. Natuurlijk moet een werkgever een goed salaris betalen om te voorkomen dat medewerkers naar de concurrent gaan, maar sollicitanten doen er goed aan niet alleen voor een hoog salaris te gaan. ‘Dit leidt tot goudenkooiconstructies en een ongezonde financiële situatie. Ict'ers die in die situatie zitten, zouden op lange termijn een lager salaris ontvangen dan werknemers die gedoseerd hun salaris naar boven weten bij te stellen', zo waarschuwt Kreugel.

Door naast salaris, aspecten als begeleiding, opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen te verontachtzamen, ontwikkelt een werknemer zijn kennis en ervaring onvoldoende. Dit komt volgens Kreugel zijn marktwaarde op lange termijn niet ten goede, zo vertelt Kreugel aan Computable.

 

Reageer op dit artikel