nieuws

UWV begeleidt meer werkzoekenden naar werk

Instroom

UWV begeleidt meer werkzoekenden naar werk

UWV heeft in de eerste acht maanden van dit jaar bijna 220.000 mensen naar een baan begeleid, ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd steeg de klanttevredenheid. Dit staat in het Achtmaandenverslag dat UWV aan minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft gestuurd.

Ondanks het nog broze herstel op de arbeidsmarkt heeft UWV veel meer werkzoekenden naar werk  begeleid dan vorig jaar. Tot en met augustus dit jaar vonden 212.400 werkzoekenden en 5.700 arbeidsongeschikten een baan. Dit is aanzienlijk meer dan in dezelfde periode vorig jaar toen 160.000 mensen werk vonden. Mede door extra inspanningen van UWV en gemeenten om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, vonden 49.000 jongeren werk, waarvan 35.500 met een WW- uitkering. Via de mobiliteitscentra konden tot nu toe dit jaar 7.700 mensen van werk naar werk worden begeleid, zonder dat zij een beroep hoefden te doen op een uitkering.

Op 1 januari 2010 werd de nieuwe Wet Wajong van kracht. Uitgangspunt van de regeling zijn de participatiemogelijkheden van jonggehandicapten. In de eerste acht maanden van 2010 gingen 1.800 Wajongers aan het werk, waarvan 1.000 met een dienstverband van twaalf maanden of meer. UWV heeft dit jaar dertig regionale werkgeversservicepunten Wajong ingericht waar werkgevers terecht kunnen met vragen over de Wajong. Vanuit de servicepunten worden ook afspraken gemaakt met grote werkgevers over het aan het werk helpen van jonggehandicapten.

De waardering van werkgevers voor het UWV steeg dit jaar met tweetiende naar een 6,1. UWV ontving tot nu toe dit jaar 7.000 klachten, 300 minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel