nieuws

UWV snijdt in eigen flexschil

Instroom

Uitkeringsinstantie UWV schrapt 2.300 arbeidsplaatsen. Het gaat om flexwerkers die zijn aangetrokken om het extra werk door de ontslaggolf op te vangen.

UWV heeft in 2009 extra mensen aangetrokken om de groeiend aantal werklozen te registreren, een uitkering te verstrekken en naar nieuw werk te begeleiden. Omdat de grootste piek in werkloosheidsstijging voorbij is zal het UWV de contracten van deze flexwerkers niet verlengen. Zij zullen in 2012 of 2013 ander werk moeten zoeken als de vaste medewerkers het werk zelf weer aankan. Inmiddels zijn al 180 medewerkers van het call center weer uit dienst verlengen van de contracten. Ook de extra zogenoemde werkcoaches die zijn aangetrokken door het UWV Werkbedrijf voor de re-integratie van werkzoekenden, zijn nu nog hard nodig, maar zullen over een jaar of twee zelf hun baan verliezen, zo meldt het Financieele Dagblad.

Dezelfde krant meldt dat het UWV ontkent dat de inkrimping iets te maken heeft met het overschrijden van het re-integratiebudget. Onlangs kwam in het nieuws dat het UWV  in maart het jaarbudget voor bemiddeling van werkzoekenden naar een nieuwe baan al volledig uitgegeven had.

Het blijft overigens niet bij deze 2300 flexwerkers. Door het samengaan van het UWV met het CWI zullen ook 1.500 vaste krachten hun baan verliezen. Deze reorganisatie zal niet eerder dan in 2012 zijn afgerond.

Reageer op dit artikel