nieuws

Vakbond rekent op banenverlies Transavia

Instroom

Het personeel van Transavia is donderdag op de hoogte gebracht van een aanstaande reorganisatie. Op welke posten precies wordt bezuinigd is nog niet bekend, dat onderzoekt de luchtvaartmaatschappij momenteel.

Vakbond rekent op banenverlies Transavia

Vakbondsbestuurder Maarten Hoelscher van De Unie vreest voor banenverlies. De vakbond denkt dat de klappen vooral vallen bij het ondersteunend personeel. ,,Dat kun je op je vingers natellen'', aldus Hoelscher. ,,Wij vinden het goed dat Transavia maatregelen neemt. Maar de pijn moet wel eerlijk verdeeld worden over het bedrijf."

Transavia wil uit de rode cijfers komen door de kosten te beperken. De maatschappij lijdt onder meer onder de concurrentie van prijsvechters Ryanair en easyJet, lichtte Hoelscher toe.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels