nieuws

Verzet vijf pensioenfondsen tegen DNB

Instroom

Verzet vijf pensioenfondsen tegen DNB

Vijf pensioenfondsen weigeren de uitkeringen te verlagen, ondanks dat toezichthouder DNB hen dit wil opleggen.

Het pensioenfonds PME voor de metaalsector, het fonds van Ballast Nedam, GITP, Helvoet en Total verzetten zich tegen het verlagen van de pensioenuitkering op 1 januari 2011. Deze fondsen behoren tot de veertien waarvan DNB onlangs heeft gesteld dat zij in zulke grote financiële problemen verkeren dat verlaging van de uitkeringen onvermijdelijk is. DNB maakt dit binnenkort definitief bekend.

Drie van de vijf pensioenfondsen die hier niet aan willen meewerken stellen dat zij de komende jaren wel voldoende zullen herstellen zodat verlaging van de uitkeringen niet nodig is. Dat geldt ook voor PME, met 147.000 gepensioneerden, een van de grotere pensioenfondsen.

Reageer op dit artikel