nieuws

Britse supermarkt creëert banen voor daklozen

Instroom

Britse supermarkt creëert banen voor daklozen

De Britse supermarktketen Morrisons heeft beloofd duizend daklozen een baan te geven. De keten werkt daarvoor samen met het Leger des Heils. Morrisons opent de komende maanden verschillende nieuwe filialen en reserveert 10 procent van de nieuwe banen voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Daklozen en andere kwetsbare sollicitanten krijgen drie maanden training en kunnen daarna stage lopen binnen het bedrijf. De eerste vijf mensen zijn op 1 november aan het werk gegaan nadat zij in een pilot project. De HR directeur van Morrisons zegt dat de mensen door het schema hun leven weer op de rails kunnen krijgen. 'We zien er naar uit om dit project landelijk in te voeren en roepen andere werkgevers op om zich aan te sluiten bij dit initiatief.'

Reageer op dit artikel