nieuws

Pensioenfondsen kondigen kortingen aan

Instroom

Pensioenfondsen kondigen kortingen aan

Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Verf- en Drukindustrie (SBVD) en het pensioenfonds voor medewerkers in het notariaat (BPF) moeten in 2011 korten op de pensioenaanspraken.

SBVD zal de pensioenen met 5,9 procent minderen. Daarnaast zullen werkgevers volgend jaar 1 procent meer premie moeten betalen. Het fonds, dat in totaal ruim 11.000 deelnemers heeft, had eind september een dekkingsgraad van 85,8 procent, ruim onder de wettelijke eis van 105 procent.

BPF  maakt nog geen kortingspercentage bekend, maar geeft wel aan dat er niet meer dan 6,8 procent gesneden zal worden. BPF en SBVD zijn twee een van de veertien fondsen die met De Nederlandsche Bank (DNB) om de tafel moesten om te bespreken hoe de financiën verbeterd kunnen worden. De fondsen hebben hun plannen over de kortingsmaatregelen ingediend bij DNB. Het definitieve besluit over het korten moet nog genomen worden.

Alle Nederlandse pensioenfondsen hebben momenteel last van de lage rente en de stijgende levensverwachting. Hierdoor stroomt er op den duur meer geld uit de fondsen dan er ingelegd wordt.

Reageer op dit artikel