nieuws

‘Werkgever laat arbeidsgehandicapte zitten’

Instroom

Abvakabo FNV wil dat werkgevers verplicht kunnen worden arbeidsgehandicapten aan te nemen. Het kabinet wil dat mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag gaan in plaats van in een sociale werkplaats. Maar volgens de vakbond blijken werkgevers niet bereid uit zichzelf mee te werken.

‘Werkgever laat arbeidsgehandicapte zitten’

,,Wij dringen dan ook hard aan op een regeling waarin werkgevers arbeidsgehandicapten moeten aannemen', zei Abvakabo-voorzitter Edith Snoey maandag op een bijeenkomst in Den Haag waar een boek werd gepresenteerd waarin 21 mensen met een handicap vertellen over hun leven en de sociale werkvoorziening. ,,Zonder die regeling vrezen wij dat werkgevers zich niet of nauwelijks beschikbaar stellen.''

Zij hekelde de plannen van de regering 120 miljoen te bezuinigen op de sociale werkvoorziening ,,Van alle bezuinigingsposten lijkt die wel het hardst getroffen.''

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels