nieuws

Opnieuw lichte daling werkloosheid

Instroom

De werkloosheid is in juni vergeleken met een maand eerder licht gedaald. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Opnieuw lichte daling werkloosheid

De voor seizoensinvloeden gecorrigeerde werkloosheid bedroeg vorige maand 5000 personen minder dan in mei. Het aantal werklozen daalt nu al vier maanden op rij. Ruim driekwart van deze daling komt voor rekening van mannen, aldus het CBS.

Na februari is de werkloosheid met gemiddeld 5000 per maand gedaald. In het half jaar daarvoor steeg de werkloosheid nog met gemiddeld 9000 personen per maand. In juni dit jaar waren er nog wel 56.000 werklozen meer dan een jaar eerder. (ANP)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels