nieuws

Werkende allochtoon voelt zich meer Nederlander

Instroom

Turken en Marokkanen die werken identificeren zich twee maal zo vaak met Nederland dan niet-werkenden. Voor Surinamers maakt het hebben van werk hiervoor geen verschil.

Werkende allochtoon voelt zich meer Nederlander

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Opvallende uitkomst is dat het voor Surinamers niet uit lijkt te maken of zij werk hebben of niet. Vier op de vijf Surinamers voelt zich sowieso Nederlanders. Wellicht komt dit door de taal, dat voor het Nederlander-voelen nog belangrijker is dan werk. Het blijkt zelfs dat bij niet-westerse allochtonen die de taal beheersen, het voor de identificatie niet uitmaakt of iemand wel of niet werkt.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels