nieuws

Hoge werkdruk ontmoedigt baan in zorg

Instroom

Ruim 50% van de Nederlanders ziet de hoge werkdruk als de belangrijkste reden om niet in de zorg te gaan werken. Dat blijkt uit onderzoek van Panel Wizard onder ruim 500 respondenten uit de beroepsbevolking.

Hoge werkdruk ontmoedigt baan in zorg

Ruim een kwart (26,8%) noemt het lage salaris als reden en 6,9% heeft te weinig affiniteit met de zorg. Degenen die wel in de zorg willen werken noemen (59,7%) ‘graag met mensen willen werken' als voornaamste motief. Zaterdag 19 maart doen honderden zorginstellingen mee aan de Open Dag van de Zorg om meer werknemers te interesseren voor deze sector.
Joke ter Stege, directeur van het deelnemende RegioPlus zegt: "Naar schatting hebben we in 2025 ruim 400.000 medewerkers nodig om aan de zorgvraag te voldoen. De cijfers uit het onderzoek laten zien dat er nog veel gedaan moet worden aan het imago van de zorgsector. Dit geldt voor het behoud van medewerkers in de zorg maar zeker voor de instroom van nieuwe medewerkers.'

Reageer op dit artikel