nieuws

Ambtenaar denkt goed in de markt te liggen

Instroom

Ambtenaar denkt goed in de markt te liggen

Tachtig procent van de ambtenaren die aan de slag wil in het bedrijfsleven denkt de juiste competenties te hebben. De helft denkt binnen een half jaar een baan in de marktsector te kunnen bemachtigen.

Dit blijkt uit een enquête van InOverheid.nl.

Ambtenaren denken vooral te beschikken over de competenties  klantgerichtheid,  integriteit, flexibiliteit en collegialiteit, en menen dat dit de vaardigheden zijn waarmee ze het bedrijfsleven kunnen veroveren. Daarentegen ontbreekt het hen naar eigen zeggen aan besluitvaardigheid, stressbestendigheid en resultaatgerichtheid.

Uit eerder onderzoek van InOverheid.nl bleek dat 57 procent van de ambtenaren binnen drie jaar van baan wil veranderen. Vier op de tien ambtenaren die willen switchen, denken in het bedrijfsleven betere doorgroeimogelijkheden en salarisverhoging te zullen krijgen.

 

Reageer op dit artikel