nieuws

Dataverlies door vakantie ICT-personeel

Instroom

Dataverlies door vakantie ICT-personeel

Veel bedrijven verliezen tijdens de vakantieperiode data en kampen met technische problemen omdat hun ICT-medewerkers op vakantie zijn. Werkgevers verzuimen om voldoende vervanging te regelen.

Hierdoor houden medewerkers zich vaak niet goed aan veiligheidsprocedures en maken ze geen back-ups. Dat constateert ICT-dienstverlener Stellar Data Recovery. Het bedrijf ziet ieder jaar een toename van ICT-problemen tijdens de zomer en stelt dat het dataverlies in deze periode 12% hoger is dan normaal. Bovendien zijn de systemen vanwege het warmere weer en vaker voorkomend onweer meer storingsgevoelig. Het bedrijf adviseert werkgevers een gespreid  vakantiebeleid te voeren, zodat er voldoende experts in huis zijn die mogelijke calamiteiten aankunnen.

Reageer op dit artikel