nieuws

Europeaan houdt loonstrook geheim

Instroom

Europeaan houdt loonstrook geheim

28 procent van de Nederlanders en de Belgen praat openlijk over zijn salaris, en daarmee zij wij bovengemiddeld openhartig. De meeste Europeanen houden die informatie angstvallig voor zich.

Duitsers spannen de kroon, van hen praat slechts 16 procent over hun salaris, zo blijkt uit onderzoek van StepStone. De Fransen daarentegen maken van hun hart en hun loonstrook geen moordkuil. 42 procent vertelt iedereen die het maar horen wil wat hij verdient.

'Over inkomen praten is nog steeds een taboe in veel landen – al zou het best veel voordelen hebben om hier anders mee om te gaan. Als salaris iets meer bespreekbaar zou zijn, hebben werknemers een beter idee van hoeveel zij waard zijn. Zij kunnen in salaris gesprekken bijpassende salaris vragen en doen zichzelf dan niet te kort', zegt Piet Derriks, directeur van StepStone Nederland. 'Maar ja, nu spreekt er in Frankrijk woonachtige Belg, die werkt in Nederland.'

Reageer op dit artikel