nieuws

Gay Pride moet homovriendelijke werkvloer stimuleren

Instroom

Gay Pride moet homovriendelijke werkvloer stimuleren

Minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) lanceert aanstaande zaterdag na afloop van de parade van Gay Pride een landelijk platform voor homoseksueel overheidspersoneel. Deze moet de sociale veiligheid op de werkvloer vergroten.

Van Bijsterveldt (CDA) heeft homo-emancipatie in haar portefeuille. In het nieuwe samenwerkingsverband bundelen negen bestaande netwerken van ministeries en andere overheidsinstanties hun krachten, zoals de Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht van het ministerie van Defensie, het Landelijk Homonetwerk Politie en het Roze Netwerk Justitie Ambtenaren. De minister vaart zaterdag mee op de officiële boot van de Nederlandse overheid.Het COC wil tijdens Gay Pride actie voeren omdat Van Bijsterveldt geen sancties laat uitvoeren tegen weigerambtenaren. Ook zou ze gehoor moeten geven aan de wens van de Tweede Kamer en voorlichting over homoseksualiteit verplicht moeten stellen op scholen.   

Dit jaar vaart ook de bedrijvenboot van het Company Pride Platform weer mee. De boot vraagt aandacht voor een homovriendelijke werkvloer. Er varen werknemers mee van ABN AMRO, Cisco, IBM, KPN, Philips, PwC, Shell en UWV. Uit recent onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau, de Commissie Gelijke Behandeling en het COC blijkt dat een derde van de werknemers die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of trangender is, niet voor zijn of haar geaardheid durft uit te komen.

Company Pride Platform heeft onlangs een plan met tien actiepunten gelanceerd om de werkvloer toleranter te maken. Zo worden werkgevers aangemoedigd om in hun jaarverslag te melden wat ze gedaan hebben om de organisatie meer homovriendelijk te maken.

Reageer op dit artikel