nieuws

HR-manager neemt geen tijd voor sollicitatiebrief

Instroom

HR-manager neemt geen tijd voor sollicitatiebrief

Bijna de helft van de Amerikaanse HR-managers (45%) besteedt gemiddeld minder dan een minuut aandacht aan de sollicitatiebrief van een sollicitant. Dat blijkt uit onderzoek van de carrièresite CareerBuilder.

Ruim 2.600 werkgevers deelden hun ervaringen. Op basis van hun antwoorden werd ook een lijst samengesteld met de meest opmerkelijke sollicitatiebrieven. Zo schreef een kandidaat dat hij zijn vorige baas had aangevallen. Een andere kandidaat was ontslagen door verschillende werkgevers, maar voerde allen als referent op. Ook was er een echtpaar dat graag een duo-baan zocht en bij de brief een gezamenlijk geschreven gedicht sloot.
Rosemary Haefner, vice president HR van CareerBuilder, vindt dat geen goede zet. 'Creativiteit en een persoonlijke touch kan verleidelijk zijn voor werkzoekenden, maar vaak is het een diskwalificerende afleiding voor een human resource professional.'

Reageer op dit artikel