nieuws

Levensloopregeling inzetten voor vroegpensioen

Instroom

Levensloopregeling inzetten voor vroegpensioen

Het kabinet moet de levensloopregeling inzetten om het vroegpensioen te kunnen behouden. Dat stellen werkgeversorganisatie VNO-NCW en de vakcentrale FNV in een gezamenlijke oproep.

 De regeling mag volgens het regeerakkoord alleen gebruikt worden om werknemers langer inzetbaar te houden. Maar VNO-NCW en FNV willen de opties uitbreiden om de kritische bondsleden tegemoet te komen. Door gebruik te maken van de levensloopregeling kunnen mensen hun verlies aan inkomsten compenseren. De levensloopregeling is ingesteld door het kabinet-Balkenende 1. Aanvankelijk was de regeling ook alleen bedoeld voor het sparen van verlof of scholing en niet om vroegpensioen mogelijk te maken, maar na vele protesten ging het kabinet destijds overstag.

VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes liet woendag weten dat hij FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft uitgenodigd om samen nog eens te kijken naar mogelijke onduidelijkheden in het pensioenakkoord waarmee twee grote FNV-bonden grote moeite hebben. De fedfederatieraad van de FNV, waarin de voorzitters van de 19 aangesloten bonden en het FNV-bestuur vertegenwoordigd zijn, stemt op 12 september over het pensioenakkoord.  

Reageer op dit artikel