nieuws

Limburgse werkgevers tegen ‘Polentaks’

Instroom

Limburgse werkgevers tegen ‘Polentaks’

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) weigert zich neer te leggen bij de zogenaamde 'Polentaks' die de gemeente Venlo aan buitenlandse werknemers wil opleggen.

De gemeente gaat alle buitenlandse werknemers toeristenbelasting opleggen, schrijft De Telegraaf. Tot nog toe werd dit bedrag van 1,30 eurp per dag alleen betaald wanneer de buitenlandse werknemers in een hotel of op een camping woonden. Steeds meer seizoensarbeiders wonen op het terrein van hun werkgever en betalen dus niet voor het gebruik van onder andere wegen, rioleringen en politie.

In de krant zegt wethouder Jos Teeuwen dat werkgevers maar samen met hun werknemers moeten bespreken wie voor de kosten van de  belasting opdraait. Hij noemt het een kwestie van gelijke monniken, gelijke kappen. 'Bedrijven als Océ betalen ook gewoon die kosten voor hun buitenlandse werknemers. Wie dit gaat betalen is niet onze zaak.'

Een woordvoerder van de LLTB kondigt aan dat de bond volgende maand met de gemeente in gesprek gaat. 'Dit is opnieuw een lastenverzwaring voor een sector die het al zwaar heeft na de EHEC-crisis. Hier is de toeristenbelasting nooit voor bedoeld. Deze mensen brengen de stad juist geld in het laatje doordat ze geld uitgeven.'

Reageer op dit artikel