nieuws

Manager blokkeert Het Nieuwe Werken

Instroom

Manager blokkeert Het Nieuwe Werken

Managers vormen vaak het grootste obstakel bij de doorvoering van het Het Nieuwe Werken (HNW). Zij hebben moeite met het verlies van controle en grip op hun medewerkers.

Dit blijkt uit het tweejaarlijkse onderzoeksprapport ‘Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement' dat binnenkort verschijnt bij HR Strategie. Het onderzoek is uitgevoerd door managementadviesbureau Berenschot onder HR- en Facility managers, lijnmanagers en projectmedewerkers. Hoewel de ambities en verwachtingen ten aanzien van HNW hoog zijn, worden ze in de praktijk vooralsnog niet waargemaakt.

Toch wordt HNW inmiddels niet meer gezien als een hype. Ruim 46 procent van de organisaties denkt hier serieus over na of is er al mee aan de slag. Zo'n 24 procent van de respondenten bevindt zich al in een vergevorderd stadium van de invoering van HNW, of heeft inmiddels de implementatie al achter de rug en werkt met de concepten. Slechts 3 procent geeft aan er niet mee bezig te zijn en dat ook niet te overwegen. Het verhogen van de productiviteit en tevredenheid van medewerkers zijn volgens de respondenten de voornaamste doelstellingen bij het invoeren van HNW. Opvallend is dat kostenbesparing niet vaak wordt genoemd als doelstelling.

Reageer op dit artikel