nieuws

Nederlander wil meer vrije tijd

Instroom

Nederlander wil meer vrije tijd

Bijna één op de zes mannen zou liever parttime werken. Dat is meer dan twee keer zo veel als het aantal mannen dat nu minder dan 32 uur per week werkt.

Dat concludeert Intelligence Group op basis van het Arbeidsmarkt Gedrags Onderzoek dat is uitgevoerd onder meer dan 15 duizend mensen. 7 procent van de mannen werkte in 2010 minder dan 32 uur, terwijk 16 procent van de respondenten aangaf dit meer dan genoeg te vinden.
Vrouwen werken al in meerderheid parttime, en 56 procent wil ook niet meer dan 32 uur per week werken.

Wel zouden parttimers graag meer uren werken dan ze op dit moment doen, concludeert Intelligence Group. De onderzoekers zien al vier jaar een kloof tussen het aantal gewenste werkuren en de tijd die Nederlanders in werkelijkheid op hun werk doorbrengen.

De wens van mannen om minder uren te werken is opmerkelijk. Eerder dit jaar concludeerde het CBS uit onderzoek juist dat mannen overwegend tevreden zijn met hun fulltime banen, en dat degenen met een parttime baan juist uitbreiding wilden.

Reageer op dit artikel