nieuws

Ontslagvergoeding vaak onmisbare aanvulling

Instroom

Ontslagvergoeding vaak onmisbare aanvulling

65 procent van de ontslagen werknemers denkt de ontslagvergoeding binnen drie jaar te moeten gebruiken om niet in de financiële problemen te komen. Dat blijkt uit onderzoek van de website bank-sparen.nu.

Van de ex-werknemers met een werkloosheidsuitkering (WW) vreest 39% dat ze direct moeite zal krijgen om rond te komen zonder een extra aanvulling. Meer dan een kwart weet niet zeker of ze een beroep wil doen op de ontslagvergoeding, maar wil in ieder geval de mogelijkheid hebben om de ontslagvergoeding direct om te zetten in een aanvulling op het inkomen als dat nodig blijkt te zijn. 26% van de ontslagen werknemers stelt de ontslagvergoeding niet direct nodig te hebben als aanvulling op het inkomen en zet de vergoeding voor 5 of 10 jaar vast.

Reageer op dit artikel