nieuws

Pensioendeelnemer prooi voor malafide makelaar

Instroom

Pensioendeelnemer prooi voor malafide makelaar

Dubieuze makelaars in verzekeringsproducten geven zich ten onrechte uit voor vertegenwoordigers van pensioenfondsen. Ze benaderen mensen persoonlijk en vertellen de deelnemers dat ze te weinig pensioen opbouwen. Vervolgens proberen ze hun verzekeringen te slijten.

Hiervoor waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepel waarin bedrijfstak- , beroeps- en ondernemingspensioenfondsen samenwerken, vandaag in het FD

De makelaars bellen werknemers op en zetten persoonlijke gegevens in om hun vertrouwen te winnen. De federatie raadt fondsen aan hun deelnemers goed te informeren en adviseert door te vragen om erachter te komen om welke partijen het gaat. Jos van Dijk, woordvoerder van het ABP, zegt dat zijn fonds nooit mensen 's avonds belt en waarschuwt deelnemers geen gebruik te maken van de aangeboden diensten.  

 De Autoriteit Financiële Markten (AFM) suggereert dat de misleidende makelaars nu extra actief zijn vanwege de nieuwe pensioenonrust als gevolg van de sterk gedaalde aandelenkoersen.

Reageer op dit artikel