nieuws

Personeel kinderopvang wil geen camera’s

Instroom

Personeel kinderopvang wil geen camera’s

Een overgrote meerderheid van het personeel in de kinderopvang is tegen camera’s op de werkvloer. 79 procent ziet niets in de plannen van minister Kamp om door middel van cameratoezicht de veiligheid te waarborgen.

Dat blijkt uit een enquête van Abvakabo FNV en RTL Nieuws onder bijna 1.000 werknemers in de kinderopvang. 32% vreest dat de privacy van de kinderen gevaar loopt en 24% maakt zich zorgen over de eigen privacy. Ook denkt  29% dat cameratoezicht  misstanden niet kunnen voorkomen. Abvakabo FNV is niet verbaasd over de uitslag van de enquête. De bond meent net als de medewerkers dat de inzet van voldoende, goed gekwalificeerd personeel de enige manier is om de kwaliteit en veiligheid te garanderen. Tegenwoordig staat 87% van de medewerkers wel eens alleen op de groep.

Corrie van Brenk, vice-voorzitter Abvakabo FNV, denkt dat camera's alleen schijnveiligheid bieden. ‘Het is een illusie te denken dat je misstanden op die manier voorkomt. Investeer in plaats daarvan in het personeel; minstens twee pedagogisch medewerkers op de groep.' Ze stelt dat dat kinderopvangorganisaties vooral moeten werken aan een veilig werkklimaat waar medewerkers elkaar durven aanspreken op hun gedrag. 

 

Reageer op dit artikel