nieuws

Personeel vreest voor baan door bacterie

Instroom

Personeel vreest voor baan door bacterie

Medewerkers van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vrezen dat een eventuele opnamestop zal zorgen voor banenverlies. Dat maakten zij duidelijk via een meldpunt van verpleegkundigenvakbond Nu '91.

Het ziekenhuis ligt onder vuur omdat het lange tijd geen actie ondernam tegen een multiresistente bacterie. Mogelijk zijn meer dan 1800 mensen besmet met de bacterie. 21 patiënten stierven na besmetting.

Uit het onderzoek van de vakbond blijkt dat werknemers lijden onder de negatieve publiciteit. Ze beoordelen het ziekenhuis zelf als een goede werkgever. Kritiek is er ook. Het ziekenhuis zou het bepaald niet stimuleren dat werknemers zich laten testen op besmetting met de Klebsiella bacterie. Zij voelen zich daardoor bezwaard en laten zich daarom niet testen.

Veel werknemers toonden zich in het online onderzoek bezorgd over de werkgelegenheid in het ziekenhuis. Zij vrezen hun baan te verliezen wanneer het toch nog tot een opnamestop zou komen in het ziekenhuis. Volgens Nu '91 lopen werknemers met een tijdelijk contract in die situatie inderdaad het risico dat hun contract niet wordt verlengd. Werknemers in vaste dienst moeten worden herplaatst in een passende functie.

Reageer op dit artikel