nieuws

Salaris is belangrijker dan persoonlijk geluk

Instroom

Salaris is belangrijker dan persoonlijk geluk

Mensen zijn geneigd om voor de meest royaal betaalde en veeleisende baan te kiezen, ook al weten ze dat de zware functie hen niet gelukkig maakt. Dat concluderen wetenschappers van de Cornell University.

De economen vroegen meer dan 2.500 mensen wat hen gelukkiger zou maken: een baan met een jaarsalaris van 60.000 euro per jaar met ‘redelijke' kantooruren en waarbij ze gemiddeld 7,5 uur per nacht konden slapen. Of een baan dat 110.000 euro per jaar oplevert met ongebruikelijke kantooruren en gemiddeld zes uur slaap per nacht. De meeste respondenten kozen voor de zwaarste functie, ook als ze dachten dat het hen niet gelukkig zou maken. Want deze groep denkt dat de beste betaalde baan hen meer status geeft en wél hun familie en omgeving gelukkiger maakt, zo verklaren de onderzoekers in de Britse krant The Telegraph. Het onderzoek wordt binnenkort gepubliceerd in de American Economic Review.

Reageer op dit artikel