nieuws

SP vreest schrappen duizenden gesubsidieerde banen

Instroom

SP vreest schrappen duizenden gesubsidieerde banen

Gemeenten zullen rigoureus gaan snijden in gesubsidieerde banen. Volgens een inventarisatie van de SP verdwijnen er duizenden voormalige Melkertbanen als gevolg van de bezuinigingen van het kabinet.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) noemt de bezuinigingen in een reactie in de Volkskrant 'zeer onwenselijk'. 'Hierdoor wordt het nog lastiger deze mensen naar werk te begeleiden', zegt een woordvoerder. Uit CBS-cijfers blijkt dat eind 2010 23.140 mensen een gesubsidieerde baan hadden. Hiervan hadden 7.700 mensen een voormalige 'Melkertbaan' en 15.440 werknemer hadden een andere gesubsidieerde baan, zoals jonggehandicapten.
Volgens de SP verdwijnen in steden als Amsterdam vermoedelijk 1.600 banen, in Den Haag 1.300 en in Groningen 600. De partij zegt geen volledig overzicht te kunnen maken omdat gemeenten versplinterd werken. De SP vreest dat door het schrappen veel nuttig werk verloren gaat. Zo zullen binnen veel scholen en buurthuizen conciërges verdwijnen.

Reageer op dit artikel