nieuws

Startende ondernemer heeft oude baas nog nodig

Instroom

Startende ondernemer heeft oude baas nog nodig

Menig werknemer droomt van het moment dat hij eigen baas is, maar tot hij zichzelf kan bedruipen blijft hij toch liever in loondienst. Slechts de helft van de startende ondernemers verdient met zijn eigen bedrijf het inkomen waarop hij had gerekend.

Dit concludeert onderzoeksbureau EIM in haar in juli 2011 verschenen rapport ‘Inkomenspositie van startende ondernemers'. Van degenen die naast het eigen bedrijf nog andere inkomsten hebben, blijft 20 procent in dienst van de oude baas. Veel startende ondernemers hebben financiële zekerheid van loondienst nog nodig, of willen recht houden op uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid of  werkloosheid.

Slechts een kwart van de startende ondernemers is voor het levensonderhoud van zichzelf en zijn of haar gezin volledig afhankelijk van het nieuwe bedrijf, en dat zijn twee keer zo vaak mannen als vrouwen.

Ruim een kwart van de startende ondernemers heeft zich verzekerd tegen inkomstenderving door ziekte of langdurige arbeidsongeschiktheid. De meerderheid van degenen die nu geen verzekering heeft afgesloten is ook in de toekomst niet van plan dit te doen.

Reageer op dit artikel