nieuws

Techniek moet personeelstekort zorg tegengaan

Instroom

Techniek moet personeelstekort zorg tegengaan

De overheid en de verschillende partijen in de zorg moeten de handen ineenslaan en technologie in de zorg snel op veel grotere schaal inzetten dan nu gebeurt. Anders zijn er binnen tien jaar honderdduizenden handen aan het bed tekort.

Dat staat in het magazine 1001 Zorgoplossingen dat voorzitter Jan Kamminga van de Vereniging FME-CWM, de industriële werkgevers– en ondernemersorganisatie in Nederland, maandag overhandigde aan minister Edith Schippers van VWS.

In het boekje wordt een aantal voorbeelden van technologische oplossingen voor de zorg gepresenteerd, zoals bewakingssystemen en drukmatten die informatie geven over de beweging van patiënten. Zo kan de zorgverlener opgeroepen worden als het nodig is, bijvoorbeeld als de patiënt lange tijd niet beweegt of gevallen is. Ook noemen ze als voorbeeld een apparaatje waarmee trombosepatiënten zelf hun bloedstolling kunnen controleren. Daardoor zijn minder trombosecentra en –medewerkers nodig.

Reageer op dit artikel