nieuws

Vacaturesites belangrijkste bron voor werkzoekende

Instroom

Vacaturesites belangrijkste bron voor werkzoekende

Vacaturesites zijn het populairste oriëntatiepunt voor werkzoekenden. Zij zijn vaak ontevreden over de informatie die de personeelsadvertenties bieden. Dat blijkt uit een peiling van Unique onder 4.000 respondenten.

Van de ondervraagden gebruikt 95% vacaturesites voor de zoektocht naar een baan. Daarna volgen de sites van uitzendbureaus (83%), de website van het UWV (62%), Google (61%) en de krant (61%). Social media spelen een minder belangrijke rol dan vaak wordt aangenomen. Van de respondenten plaatst 13% een oproep op social media in de zoektocht naar een baan. Vooral werkzoekenden boven de 35 jaar en lager opgeleiden bagatelliseren de rol van social media voor hun werk en carrière.
Vacatureteksten voldoen vaak niet in de behoefte aan informatie. Slechts 46% meent een goede indruk van het bedrijf te hebben na het lezen van de vacaturetekst. 81% heeft pas echt een goede indruk na het ontmoeten van werknemers tijdens het sollicitatiegesprek.

Bekijk de infographic en lees wat werkzoekenden nog meer belangrijk vinden.  

 

 

 

Reageer op dit artikel