nieuws

Vakantiekrachten hebben last van agressie

Instroom

Vakantiekrachten hebben last van agressie

Ruim een derde van de vakantiewerkers heeft wel eens te maken met agressie op het werk. Dat blijkt uit het jaarlijkse Vakantiewerkonderzoek van CNV Jongeren.

Voorzitter van de jongerenvakbond IJmert Muilwijk stelt: ‘De maatschappij wordt steeds agressiever, dat merk je ook op de werkvloer. Werkgevers moeten hier goed op inspelen en jongeren voorbereiden en begeleiden.´ Uit het onderzoek komt naar voren dat jongeren slecht begeleid worden: 45% van de vakantiewerkers wordt niet of alleen incidenteel geïnformeerd over veilig werken. Muilwijk: ‘Dat moet echt beter. En dan heb ik het niet alleen over de traditionele gevaren zoals zwaar tillen of werken met machines, maar ook juist zaken als agressie of pesten op het werk.´
Jongeren zelf zijn zich niet zo bewust van alle gevaren, 93% is erg tevreden over zijn of haar vakantiebaan. Sterker nog, 38% van de jongeren ziet de vakantiebaan zelfs als de ideale plek om verliefd te worden.

Reageer op dit artikel