nieuws

Veel meer faillissementen in horeca

Instroom

Veel meer faillissementen in horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is dit jaar aanzienlijk gestegen. In de eerste zes maanden sneuvelden maar liefst 42% meer bedrijven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Vooral de kleine restaurants en cafés, met minder dan tien werknemers, gingen over de kop. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In vrijwel alle andere branches daalde juist het aantal bedrijfsfaillissementen. In het eerste halfjaar van 2011 zijn 3.000 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat is 7 procent minder dan een jaar eerder. Vooral de transportsector deed het in dit opzicht goed. Hier nam het aantal bedrijven dat over de kop ging met bijna een kwart af ten opzichte van vorig jaar.

Reageer op dit artikel