nieuws

Veel werktijd verloren door trage inlogprocedures

Instroom

Veel werktijd verloren door trage inlogprocedures

Werknemers zijn een buitenproportioneel deel van hun werkdag kwijt aan de aanmelding op computersystemen. Hierdoor gaat er veel tijd verloren en raken medewerkers erg gefrustreerd.

Dat blijkt uit onderzoek van Tool4ever. Maar liefs 67% van de ondervraagden geeft aan dat het aanmelden teveel tijd kost en 85% denkt efficiënter te kunnen werken als de logintijd wordt teruggedrongen. De langzame opstartfase is mede het gevolg van de vele verschillende opstartprocedures. Meer dan een kwart (28%) moet meer dan twaalf verschillende gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties onthouden. Dat werkt omslachtig en heeft een negatieve uitwerking op de productiviteit van het personeel en de organisatie, zo blijkt uit het rapport. Werknemers vinden het lastig om regelmatig alle wachtwoorden te moeten wijzigen en deze weer zien te onthouden. Dat leidt tot stress en bovendien bezorgt het de helpdesk veel werk om vergeetachtige werknemers weer toegang te verschaffen tot de systemen, aldus de onderzoekers.

Reageer op dit artikel