nieuws

Werkdruk leidt tot ongezonde eetgewoontes

Instroom

Werkdruk leidt tot ongezonde eetgewoontes

Door stress en hoge werkdruk nemen veel werknemers geen volledige lunchpauze. Dit zorgt voor een daling van het welzijn van de medewerkers en uiteindelijk ook voor een lagere levensverwachting.

Dat blijkt uit Brits onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Aviva Health. De situatie is wel iets verbeterd ten op zichte van het crisisjaar 2009. Toen zei 37 procent van de respondenten geen tijd te hebben om te lunchen. Dat percentage is dit jaar gedaald tot 30 procent.

Toch is de situatie nog verre van gezond, meent Doug Wright, hoofd Klinische Ontwikkeling voor Aviva UK Health. Gezonde eetgewoontes tijdens het werk zijn volgens hem van cruciaal  belang voor het welzijn en de levensverwachting van werknemers. ´Het is bovendien belangrijk dat mensen een pauze nemen en even weg zijn van hun werkplek. Dat bevordert de moraal en de productiviteit van werknemers´, verklaart hij op de website van het Chartered Management Institute (CMI).

43 procent van de ondervraagden zegt dat de werkgever het wel degelijk aanmoedigt dat werknemers een lunchpauze nemen, maar dat de voedselkeuzes in het bedrijf erg beperkt zijn.

Reageer op dit artikel