nieuws

Werkgever negeert talenten medewerkers

Instroom

Werkgever negeert talenten medewerkers

Ruim 90% van de werknemers vindt dat hun werkgever talent binnen de organisatie verkwanselt. Slechts 17% van de respondenten denkt dat hun werkgever weet welke talenten de medewerkers hebben.

Dit blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training.Van de ondervraagde werkgevers zegt 30% door middel van talentmanagement het potentieel van de werknemers optimaal te benutten. De meest gebruikte middelen om inzicht in de talenten van werknemers te krijgen, zijn volgens werknemers en HR-professionals nog altijd het traditionele 1-op-1 gesprek en de periodieke evaluatie. Talenten workshops, opleiding en training bungelen ruim onderaan.

Lange termijn
‘De resultaten van dit onderzoek zijn zorgwekkend', zegt Else Slegers, algemeen directeur bij ISBW. ‘Als 90 procent van de werknemers het gevoel heeft dat talent verloren gaat, kan dit alleen maar ten koste gaan van de motivatie. Het gebruik van traditionele middelen als functioneringsgesprekken en evaluaties zijn niet meer afdoende om echt inzicht te krijgen in de talenten van werknemers. Dergelijke gesprekken beperken zich vaak tot het heden en de nabije toekomst in plaats van te kijken naar de mogelijkheden op de lange termijn. Hierdoor worden ambities en talenten van werknemers nooit optimaal ingezet.' Ze raadt werkgevers aan cursussen, talentenworkshops en talentmanagement in te voeren zodat medewerkers zich voluit kunnen ontwikkelen. Aan het onderzoek deden 160 HR-professionals en 128 cursisten van ISBW mee.

Reageer op dit artikel