nieuws

Winkelpersoneel gedwongen op zondag te werken

Instroom

Winkelpersoneel gedwongen op zondag te werken

Honderdduizenden winkelmedewerkers worden gedwongen om op zondag te werken, terwijl ze dat niet willen. Dat zegt Fedde Monsma, bestuurder van CNV Dienstenbond, in een interview met BNR.

Het aantal koopzondagen neemt steeds meer toe en het personeel is lang niet altijd bereid om op deze dag te werken. Veel medewerkers zijn aangenomen toen winkels maximaal één zondag per maand open waren. Monsma zegt dat vooral werkende ouders moeite hebben om hun hele weekend op te geven. Volgens hem negeren veel winkels de arbeidstijdenwet en de geldende cao´s. Zo zouden ze dikwijls geen toeslag betalen. Veel medewerkers durven echter geen diensten te weigeren omdat werkgevers dan dreigen om hun contract niet te verlengen. Monsma meent dat de Arbeidsinspectie onderzoek moet doen naar de arbeidstijdenwet, want dat is volgens hem nog niet gebeurd.

Reageer op dit artikel