nieuws

Zakelijke mail genegeerd tijdens vakantie

Instroom

Zakelijke mail genegeerd tijdens vakantie

Af en toe werken tijden de vakantie zou stressverlagend zijn omdat de overgang tussen werk en vakantie dan minder abrupt is, zo menen sommige pleitbezorgers. Maar uit een nieuwe peiling van Zoover.nl onder 2.000 vakantiegangers blijkt dat veruit de meeste werknemers daar helemaal niet voor te porren zijn.

Bijna driekwart (72 procent) van de werknemers wil tijdens zijn vakantie niet gestoord worden door zijn baas of collega. Zakelijke e-mail  wordt door de meeste vakantiegangers genegeerd. Slechts 10% geeft aan deze te lezen en te reageren op vakantie. Werknemers nemen ook liever geen telefoontje op, ook al hebben ze een mobieltje van de zaak mee.

Ongeveer 18% neemt wel de telefoon op als een zakelijk contact belt. 10 procent doet het alsnog als een telefoontje zeer dringend lijkt. Vakantiegangers hebben wel behoefte aan internet tijdens hun vakantie. Bijna een kwart, 22%, neemt een laptop mee en zo'n 14 procent een tablet zoals een I-pad. Vorig jaar was dit 20 procent.

Reageer op dit artikel