nieuws

Buitenlandse werkgever wil Hollandse stagiair

Instroom

Buitenlandse werkgever wil  Hollandse stagiair

Nederlandse stagiaires zijn zeer gewild in het buitenland omdat ze hard werken, goed zijn in talen en de begeleiding vanuit school vaak goed is. Dat blijkt uit onderzoek van NationaleStagebank.nl.

De liefde komt van twee kanten. Nederlandse jongeren tonen een immer groeiende belangstelling voor een stageplaats in het buitenland, zo concludeert Mark Borgman van NationaleStagebank.nl. De meest genoemde reden daarvoor is dat de jongeren een unieke ervaring op willen doen.

Grote verschillen
Binnen de landsgrenzen blijken er grote verschillen te zijn in het aanbod van stageplaatsen. Jongeren in Drenthe hebben het het moeilijkst bij het vinden van een plek. Van alle stages in Nederland wordt maar 0.5 procent in Drenthe aangeboden. Het geringe aantal bedrijven in Drenthe is de grootste oorzaak van het lage aantal stages. Daarnaast blijkt dat er juist van de sectoren waar veel behoefte is aan stagiaires – de zorg, de detailhandel en de ICT – relatief weinig bedrijven in Drenthe zijn gevestigd.

Crisis
Jongeren in Noord Holland hebben het stukken makkelijker wanneer zij moeten zoeken naar een stage; 30 procent van alle stages in Nederland wordt in deze provincie aangeboden. Borgman: ‘Het zijn voornamelijk de grote bedrijven in de Randstad die sinds de crisis veelvuldig gebruik maken van stagiaires. Hierdoor is het aantal stages in deze regio dan ook fors gestegen'.

Reageer op dit artikel