nieuws

CNV houdt hoop voor pensioenakkoord

Instroom

CNV houdt hoop voor pensioenakkoord

Het CNV heeft teleurgesteld gereageerd op de verdeeldheid binnen de FNV over het pensioenakkoord. Voorzitter Jaap Smit noemt het echter een eerste stap dat bonden en werkgevers vanmiddag verder praten met minister Kamp van Sociale Zaken.

Op de CNV-website citeert blogger Martin van der Linden een voorzichtig optimistische voorzitter: 'Dit is een eerste stap. Er lijkt bereidheid aan de kant van de Minister om aan de bezwaren van de bonden tegemoet te komen, laten we daar gebruik van maken om tot een voor alle partijen acceptabel akkoord te komen.'

Het CNV heeft het pensioenakkoord op voorwaarden aanvaard. Het vakverbond vindt dat er nog drie grote 'mitsen' zijn: fatsoenlijk AOW voor lage inkomens en zware beroepen, iedere generatie dezelfde pensioenrechten, en extra inspanningen van werkgevers voor werkgelegenheid.

Het CNV vindt het vervelend dat de discussie opnieuw gaat over de verdeelheid binnen de FNV. De vakcentrale wist ook na zestien uur vergaderen geen compromis te bereiken. Smit vindt dat compromissen sluiten hoort bij onderhandelen en deelt en passent een steek onder water uit: 'Belangrijk is dan ook dat je als één organisatie één geluid laat horen.'

Reageer op dit artikel