nieuws

FNV nog steeds verscheurd over pensioenakkoord

Instroom

FNV nog steeds verscheurd over pensioenakkoord

Na zestien uur onderhandelen over het pensioenakkoord zijn de FNV-bonden nog even verdeeld als voorheen. De twee grootste bonden, FNV Bondgenoten en Abvakabo FNV, wijzen het akkoord af en zien geen heil meer in verdere onderhandelingen met minister Kamp.

Voorzitter Agnes Jongerius van de vakcentrale FNV zal vandaag overleg voeren met de minister. Zij wil dat het akkoord op drie punten wordt aangepast. Werkgevers moeten meer bijdragen aan de pensioenen, er moeten betere garanties komen voor de pensioenuitkering en mensen met lage inkomens en zware beroepen moeten zonder zware financiële gevolgen op hun 65e kunnen stoppen .

De twee afwijzende bonden hebben er geen vertrouwen in dat Jongerius deze punten kan afdwingen omdat minister Kamp blijft herhalen dat er geen extra geld is om de eisen in te willigen. Voorzitter Henk van de Kolk van FNV Bondgenoten schat in dat er twee miljard euro extra nodig is om mensen met een laag inkomen te ontzien. Jongerius hoopt dat Van der Kolk na een paar uur slaap bijdraait en alsnog meegaat naar het overleg met Kamp.  Beiden betwisten dat er nu sprake is van een leiderschapscrisis binnen de vakcentrale. Jongerius overweegt niet op te stappen, zo liet ze vanochtend vroeg de verzamelde pers weten. Ze wil per se het akkoord tot een goed einde brengen.  

Reageer op dit artikel