nieuws

Geld houdt moeders aan het werk

Instroom

Geld houdt moeders aan het werk

De meeste werkende moeders zijn gelukkig met hun baan, maar het is het geld dat ze op de werkvloer houdt. Dat blijkt uit een onderzoek van de site Jongegezinnen.nl.

Naast het geld werken moeders vooral voor de sociale contacten, om meer dan alleen moeder te zijn of om eens weg te zijn uit huis.

Na de geboorte van de kinderen is 74 procent van de ondervraagde moeders minder gaan werken. Bijna de helft is nu tevreden over het aantal te werken uren, maar 35 procent zou liever nog wat minder werken. Van de vaders heeft een op de vijf wat werkuren ingeleverd toen de kinderen werden geboren.

Wanneer beide ouders werken en een ziek kind moet worden opgehaald van het kinderdagverblijf of school, dan is het in driekwart van de gevallen de moeder die weggaat van haar werk. Is het kind 's ochtends al ziek, dan nemen vaders net zo vaak vrij als moeders om voor het kotertje te zorgen.

26 procent van de ondervraagde moeders werkt wel eens thuis, maar 46 procent zegt dat de aard van het werk dat niet toelaat. 36 procent zegt zich schuldig te voelen wanneer het kind naar de opvang wordt gebracht.

Reageer op dit artikel