nieuws

Harmonisate arbeidsvoorwaarden in industrie

Instroom

Harmonisate arbeidsvoorwaarden in industrie

Werkgevers in de metaal en techniek en de technologische industrie gaan hun arbeidsvoorwaarden en pensioenregelingen beter op elkaar afstemmen. Over twee jaar moet er één cao komen voor de groot- en kleinmetaal.

Ook de opleidingsfondsen gaan nauwer samenwerken Dat kondigden werkgeversorganisaties maandag aan op een persconferentie. FME-CWM, de ondernemersorganisatie in de technologische industrie, treedt toe tot de FWM, de federatie van werkgeversorganisaties in de metaal en techniek. Het nieuwe samenwerkingsverband gaat verder onder de naam Federatie Werkgevers in de Techniek (FWT).  De federatie zal namens 29.000 bedrijven onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden.

Op dit moment zijn er nog aparte cao's voor de metaal en techniek, maar in de toekomst moet er één basis-cao komen met een differentie per bedrijfstak. Ook is het de bedoeling dat er één pensioenregeling komt. Het harmoniseren van de arbeidsvoorwaarden moet het gemakkelijker maken voor werknemers om binnen de branche van baan te veranderen. Ook moet de hechtere samenwerking van de opleidingsfondsen ervoor zorgen dat het eenvoudiger wordt om goed geschoold technisch personeel te werven.

Reageer op dit artikel